כולנו ג'מעה אחת גדולה
כולנו ג'מעה אחת גדולה
לאחרונה אני מגלה שהביטוי "איזה עולם קטן" הוא לא מדוייק לנו. אנחנו פשוט ג'מעה אחת גדולה
לאחרונה אני מגלה שהביטוי "איזה עולם קטן" הוא לא מדוייק לנו. אנחנו פשוט ג'מעה אחת גדולה
מכירים את זה שפוגשים מישהו מוכר ואז זה מתחיל: מאיפה את? מה עשית בצבא? איפה למדת? ככה הלאה עוברים מעגל מעגל עד שמוצאים את המעגל המשותף הזה שמשם אנחנו מוכרים אחד לשני. עם השנים אנחנו צוברים עוד מעגלים סביבנו: צבא, לימודים, שכנים ועוד, יש כאלה שמחזיקים עוד מהיסודי ויש כאלה שמתברכים בהם גם בבגרות. במעגל כזה זכיתי בחברות למקלדת בבלוג שמהר מאוד עברו מהמעגל הוירטואלי למעגל קרוב ומחבק.
או אחותות כזו נדירה ממעגל מלכת המדבר שגלגלה אותי למעגל הבלוג יחד איתה
ולמה כל ההקדמה הזו?
אחד ה-מעגלים קבענו להיפגש בג'מעה לערב שכולו חגיגה. חבורה של בלוגריות שיצאה מהמסך לחיים האמיתיים להתחבק ולשמוח לרגל יומהולדתה של נטע-לי, תאמינו לי זו היתה סיבה למסיבה.
בצניעות ענקית, בחיוך מתמיד ובעבודת ידיים אומנותית ומדוייקת הם מספרים עם ניצוץ בעיניים איך השתלבו המעגלים שלהם והפכו לחלום אחד שהתגשם עבורם. הם משתפים כמה הצורך לראות את האנשים שהם מבשלים להם בלי תיווך באמצע הוא מה שהניע אותם, האינטרקציה הזו בהחלט יש בה קסם אחר מאשר בכל מסעדה רגילה. אני מסכימה איתם שאין ספק שחיבורים של אוכל ואנשים הם מהחזקים שיש והאהובים עליי גם כמובן.
כבר בהתחלה אנחנו מגלים שמתן ואני גדלנו בטבריה, כבר מוצאים עוד מעגל משותף רחב.
המנות מוגשות אחת אחת, מעוצבות בדיוק רב תוך כדי חיוכים וכמובן יין שמותאם בדיוק למרכיבי המנה. בין לבין עוד סיפור ותמונה, כמובן צחקוקים בין השירים הנעימים שברקע, הקסם הזה משכר לא פחות מהלגימות בדרך.
כיאה לנו, אנחנו משתפות, מתייגות, מצלמות, מעלות, הכל תוך כדי לעיסה והקשבה (נשים)... ואז כתגובה לתמונה מגיעה הודעה ממעגל חיצוני אחר: "תמסרי דש למתן הבן-דוד האהוב עליי" רגע, איך בן -דוד? הבוקר היינו אצלך בצפון ובערב אנחנו אוכלים במרכז הארץ "תגידי לו שלא ישכח להכין את הכבד לחג". אמרתי לכם! אנחנו ג'מעה אחת גדולה!!!
לעומר ומתן יש את השילוב המנצח לאירוח, מלבד המנות המיוחדות שהם רוקמים במיוחד לכל אירוע כמובן מהחומרים הכי טריים בשוק, הכימיה ביניהם והקשר שהם יוצרים אתנו מהר מאוד הופך את כולנו למשפחה אחת גדולה שחוגגת ליל - הסדר ביחד כבר שנים.
בסיום הערב שהקיבה הרגילה והספייר מלאות בכל טוב, הטעמים עדיין רצים בחך, כמובן שאנחנו כבר בריקודים משותפים חלקנו אפילו יחפים, שיכורות מהחוויה והטעמים (לא משחררת תמונות מהחלק הזה- מה שקורה במשפחה נשאר במשפחה) והפרידה שמסתמנת בפתח קשה.
המטבח הזה כמה שהוא קטן ככה הוא מוציא מנות גדולות
50 גוונים של טעמים וחוויה שלא מצליחים לעבור בתמונה
לאורך כל הארוחה אני עוקבת אחרי הידיים שלהם, מסנוורת מהכלים השונים שיוצאים לכל מנה, מתענגת על כל תבלין וטעם שמוגש לנו, הריחות, הצבעים, המוזיקה, התמונות, הצחקוקים, החיבוקים כל אלו מזכירים לי כמה אני אוהבת מעגלים בעיקר שהם סביב אוכל! העדות העיקרית להנאה הגדולה, כשנהנים הזמן עובר מהר, באנו לשעה וחצי יצאנו אחרי 4 שעות שעברו כאילו עברה דקה.
בגלל שנגמר ככה מהר, אני כבר מצאתי כבר לפחות סיבה אחת נוספת להזמין חוויה כזו אצלם והתענוג הגדול שאני בטוחה שאופתע שוב מהטעמים החדשים והמעגלים שיתגלו.
רוצים גם מהתענוג המטורף הזה?!
ג'מעה - אברבאנל 36, פלורנטין
עומר אמיר - 0543178779
מתן שלו - 0503779773
ואל תשכחו למסור חיבוק ענק בשמי.
מעגלים- מעגלים
youtube embed goes here!