Mors Dag-Quiz: Hvem er den bedste mor i verden?

Mors Dag-Quiz: Hvem er den bedste mor i verden?

1 / 9

Anna Marie Jarvis stiftede mors dag til ære for sin mor. Moren var nemlig en del af en gruppe aktive mødre, som forsøgte at bekæmpe sygdomme, der brød ud mellem soldaterne under den amerikanske borgerkrig. Men hvad mon denne gruppe hed?

2 / 9

Hvis du er født i 80’erne eller 90’erne, så har din mor måske fået en gibbernakker, mens hun ventede dig. Dengang var danske kvinder nemlig ikke helt sarte med at tage en slurk alkohol under graviditeten. Men hvor mange drak?

3 / 9

De fleste dyr får unger gennem hele livet, mens vi mennesker stopper med at reproducere godt halvvejs gennem livet. Men hvor gammel var den ældste mor, da hun fik sit barn?

4 / 9

Hvornår blev mors dag holdt i Danmark for første gang?

5 / 9

Du er bogstaveligt talt mors lille guldklump. Kvinders får nemlig et gevaldigt hak i lønsedlen, når de får børn. Men hvad spiller en rolle i, hvor stort et hak nedad kvinden får?

6 / 9

I Perserriget kunne mennesker arbejde med sin egen frelse ved at gifte sig med sin mor. Men hvad hedder ægteskab mellem nære relationer?

7 / 9

Du har garanteret prøvet, at din mor har kaldt dig for dine søskendes eller måske hunds navn. Ifølge studier har de fleste mødre nemlig brugt et forkert navn om deres børn, men hvorfor det?

8 / 9

Har din mor kun drenge, så har hun større risiko for at udvikle sygdom og dø tidligere, end hvis hun havde haft pigebørn. Men hvorfor lever mødre længere, hvis de har piger?

9 / 9

Er mor den bedste i verden?

9
Questions left