A labdarúgás szabályai 5.

A kérdések részben a 2016. június 1-jétől érvényes FIFA-szabálykönyv alapján készültek.

Peter Racz
Létrehozta: Peter Racz
ekkor: 2017. febr. 19.
1 / 10

A csapatok kivonulnak a középkezdéshez, de közben az egyik játékos keményen megüti az ellenfél játékosát a pályán. A bíró piros lapot ad. Ebben az esetben mi a helyes az alábbiak közül?

2 / 10

Szögletrúgás után a támadó csapat játékosa a tizenhatoson belül kézzel hozzáér a beívelt labdához, és ezzel egy időben a védekező csapat játékosa ugyancsak a tizenhatoson belül felrúgja az egyik támadót. Mi a helyes ítélet?

3 / 10

Szögletrúgáshoz készülődik az egyik csapat, de előtte még cserél. Elvégezheti-e a szögletet az éppen pályára lépő új játékos?

4 / 10

Tizenegyesrúgásnál a játékos befejezvén a nekifutást közvetlenül a labda előtt megáll, és egy megtévesztő rúgó mozdulattal elküldi a kapust az egyik irányba, majd a kapu másik felébe rúgja a labdát. Mi a helyes ítélet?

5 / 10

Középkezdésnél a játékos egyből hátrapasszolja a labdát. Mi a helyes ítélet?

6 / 10

Az alábbiak közül melyik szabályhoz NEM kellett alkalmazkodnia 1977-ben a New York Cosmoshoz szerződő Franz Beckenbauernek?

7 / 10

A Barcelona szeretné megjelentetni a klub logóját a pályán az egyik mérkőzése ideje alatt. Hol teheti ezt meg az alábbiak közül?

8 / 10

A továbbjutást eldöntő tizenegyesrúgásoknál az egyik játékos elindulna a tizenhatos felé, amikor visszahívják, hogy egy másik csapattársnak adjanak lehetőséget. Mi a helyes ítélet?

9 / 10

A játékvezető sérülés miatt megállítja a játékot. Közben az egyik tizenhatoson belül a védekező csapat játékosa hatalmasat rúg a támadó játékos lábába. Mi a helyes ítélet az alábbiak közül?

10 / 10

Az üres kapuba tart a labda, a közelben nincs védő vagy kapus. A labda ugyan bemegy a kapuba, de egy berohanó néző előtte még beleér. Mi a helyes ítélet?

10
Questions left