Quines sèries has de veure i quines no has de veure aquest cap de setmana?

«Luther», cinquena temporada (Netflix)

youtube embed goes here!

Ha arribat la cinquena temporada d'un dels millors detectius de les sèries: Luther. En altres ocasions ja hem lloat el personatge encarnat per Idris Elba, obscur i pertorbat, que es posa en la pell dels maníacs assassins que ha d'atrapar. El ritme és absolutament trepidant, les trames addictives i els casos, a vegades, horripilants. Els fanàtics de les sèries policíaques alternatives, a l'estil True Detective, heu de començar-la. Els que ja hi sou, gaudiu de la cinquena: no desenganxa el peu de l'accelerador.

«Mrs. Wilson», minisèrie (Filmin)

youtube embed goes here!

Fins a quin punt ens coneixem els uns i els altres? Les persones que més estimem i més a prop tenim amaguen secrets? Aquests és un dels plantejaments d'aquesta minisèrie britànica protagonitzada per Ruth Wilson i basada en fets reals, en la història de l'àvia de l'actriu. Explica com després de la mort del marit d'Alicia Wilson (l'àvia) apareix una altra dona amb un relat absolutament diferent del que coneix la família.

«Instinto» (Movistar Plus)

youtube embed goes here!

Nova sèrie de Movistar Plus amb Mario Casas al capdavant del repartiment, on apareixen diverses personalitats espanyoles com Lola Dueñas, Ingrid Garcia-Jonsson, Bruna Cusí o Oscar Casas, germà del principal. La trama gira en un thriller sexual sobre un empresari (Casas) que té un trauma d'infància i no es pot relacionar bé amb les dones. Per això mateix, decideix anar a un club de sexe on es pot "satisfer les necessitats de tothom". Quin és el problema? Diversos. En primer lloc, la trama és molt buida, plena de tòpics. En segon, els actors, sobretot Mario Casas. Els personatges es veuen massa plans, ja que la trama tampoc acompanya. No cal perdre temps.

«The Society» (Netflix)

youtube embed goes here!

Nova sèrie adolescent produïda per Netflix que comença amb un plantejament suposadament atractiu però no es desenvolupa ni de bon tros. Un grup de nois i noies apareixen en una rèplica exacta del seu poble però sense els seus pares ni cap persona adulta. Així doncs, en mig d'un èxtasis, comencen a viure la seva "nova llibertat". Més endavant però, començaran a veure que és tot molt més perillós del que sembla. En definitiva, un producte adolescent que ni en els dos primers capítols convenç. Sí, el plantejament és bo, però els personatges acaben reproduint els mateixos estigmes del gènere teenager, amb la diferència que és un paisatge apocalíptic.