Cum recunosc un copil supradotat?

Participa la un scurt Quizz realizat de echipa Centrului Gifted Education si afla daca ai potential un copil supradotat.

Monica Gheorghiu
Creat de Monica Gheorghiu
în data de Apr 7, 2017

Copilul tau se plictiseste la scoala?

Copilul tau isi enerveaza profesorii pentru ca pune prea multe intebari si are prea multa energie?

Prezintǎ curiozitate neobisnuitǎ?

Il prinzi adesea cu ochii visand pe pereti sau pe fereastra? Profesorii se plang ca nu e atent la ore, ca viseaza cu ochii deschisi sau e distrat?

Este hiper energic?

Are tendinţa de a contesta autoritatea?

Este foarte creativ?

Observa intr-un noian de lucruri aparent fara nici o legatura intre ele un detaliu semnificativ?

Nu are rǎbdare cu procedeele de rutinǎ şi cu abilitǎţile automate? Nu-i place sa repete zeci de "probleme" la fel, si uraste sa faca tone de teme? Mai degraba ar inventa ceva?

Este foarte perseverent în ariile proprii de interes?

îi plac structurile, ordinea şi consistenţa?

Are o memorie deosebitǎ pe arii de interes şi stǎpâneşte repede conceptele şi abilitǎţile de bazǎ fara sa fie nevoie sa repete a doua oara?

Este extrem de sensibil?

Nu suporta certurile, ranirea colegilor, nedreptatile?

Are un spirit justitiar dezvoltat si stie foarte bine ce este bine si ce este rau?

Prefera compania celor mai in varsta cu care poate dezvolta conversatii mature, peste varsta biologica?

Poate sǎ-şi concentreze atenţia un timp îndelungat?

Prezintǎ intensitate a trǎirilor?

Este perfecţionist?

Are sensibilitate moralǎ? Are compasiune pentru altii?

Foloseşte un vocabular bogat?

Prezinta o maturitate neobisnuita in anumite domenii, dar in ce priveste emotiile lui sau cum vede lumea, este foarte naiv?

Ti se pare uneori ca este capabil sa-ti citeasca gandurile? Simte extrem de clar, fara cuvinte? Simte lucrurile, oamenii si este extrem de senzitiv?

Copilul tau ti-a spus vreodata ca se simte altfel decat ceilalti sau a intrebat de ce copiii se poarta asa cum se poarta ei de obicei?

A citit fara sa fi invatat niciodata sa citeasca? Te-a intrebat literele, si apoi deodata, a citit?

Ii place sa priveasca la o activitate, si abia mai tarziu, sa se alature? Invata intr-un mod neconventional, are sistemul lui de experimentare trial & error?

Are mari asteptari de el/ea? Vrea sa-i iasa totul corect din prima? Se ataseaza de ceea ce a inceput si insista ca vrea sa termine?

Copilul tau este un copil sanatos si bun! Poti fi mandra/mandru de el!

Copilul tau este un copil sanatos si bun! Poti fi mandra/mandru de el!

Din rezultatele raspunsurilor la intrebari, noi le-am cumulat si rezulta ca nu sunt neaparat conditii pentru un copil supradotat. Este minunat ca esti parintele unui copil cu o dezvoltare normala.

Este posibil ca in mare parte copilul tau sa aiba abilitati peste medie

Este posibil ca in mare parte copilul tau sa aiba abilitati peste medie

Este posibil sa fii parintele unui copil cu abilitati peste medie. Iti recomandam sa vii la testul MPRSP, este un test fara mari cheltuieli materiale si iti poate da informatii corecte despre nivelul de abilitati intelectuale ale copilului tau.

Sunt mari sanse sa ai un copil supradotat!

Sunt mari sanse sa ai un copil supradotat!

Rezultatul quizzului arata ca sunt sanse mari ca sa aveti un copil supradotat. Deja probabil simti ca are nevoie de altceva copilul tau. Ne pare rau sa-ti dam informatia, insa trebuie sa ti-o transmitem: 97% dintre supradotati se pierd. Ca parinte ai responsabilitatea sa descoperi ce fel de educatie are nevoie. Informeaza-te pentru a asigura o educatie adaptata nevoilor copilului tau. Testele care iti pot spune adevarul despre inteligenta copilului tau sunt WISC IV (copii peste 6 ani) sau SON-R (copii intre 2,5 si 7 ani). Este extrem de important ca dupa ce afli rezultatul de IQ, in cazul supradotarii, sa afli care este responsabilitatea ta ca parinte pentru ca potentialul copilului tau sa nu se piarda. Nu putem spune cu cati adulti am vorbit si care, atunci cand erau copii, si-ar fi dorit ca parintii lor sa fi facut ceva mai mult pentru ei decat doar un test de IQ. Afla mai multe pe: www.giftededu.ro/aflu