Melyik angol íróval kellene meginnod egy teát?

Rokon lelkek vagytok? Elképzelhető. Megmutatjuk, kivel kellene elköltened az ötórai teát, ami mellett megbeszélhetnétek az éppen aktuális irományokat, magánéleti problémákat, és fokozhatnám. Még a végén kiderül, hogy egyik-másiknak a múzsája is lehettél volna!

Milady
Created By Milady
On 2018 M02 11

Te is író vagy! Válaszd ki, hogy az alábbi válaszlehetőségek közül te melyiket írnád meg szívesen!

Az irodalom szerelmeseként hogy állsz a számokkal?

Válassz magadnak egy szimpatikus angol uralkodót!

Téged bíznak meg a híres yorkshire pudding elkészítésével. Mit teszel?

Kik lesznek a történeted szereplői?

Hol isszátok meg azt a teát, amire beülsz a híres író barátoddal?

Válassz egy számodra szimpatikus idézetet!

William Shakespeare

William Shakespeare

Megfogtad, ha nem is az Isten lábát, de az egyik leggyakrabban emlegetett drámaírót. Ki ne lenne elájulva a Rómeó és Júliától? A magyartanárod biztosan. Ha pedig egy kérdésre nem tudnád a választ, akkor könnyen kikerülheted a csapdát a következő művének címével: Vízkereszt vagy amit akartok. Irány a színház, ideje meginni azt a teát!

Jane Austen

Jane Austen

Feszes szerkezet, klasszikus stílus, szellemes dialógusok. Büszkeség és balítélet rémlik? Bizonyára szívesen elcsevegne veled Austen Mr. Darcyról, úgyhogy már csak a tea helyét és idejét kell megbeszélnetek.

Charles Disckens

Charles Disckens

A Pickwick már biztos, ami a teát illeti, de hogy Karácsonyi ének lesz vagy Twist Olivér, az még nem dőlt el. Ha lehet, akkor inkább hagyd kibontakozni a nagymestert, akarjon bármit is. Hiszen a viktoriánus kor egyik legnagyobb angol írójaként és az angol nyelv legkiválóbb művelőjeként tartjuk számon. Valószínűsítem, nem véletlenül.

George Orwell

George Orwell

Lehetőleg te fizesd a teát, mert Orwell nem tudott megélni az írásaiból. Nem árt az sem, ha nyitott vagy a nyomasztó jövőkép iránt, amit majd közösen vizionálhattok be, és írhattok róla egy kiváló disztópiát.

J. K. Rowling

J. K. Rowling

Mindig is meg akartad tudni a legvarázslatosabb titkokat a kis Harry Potterről? Most itt a kiváló alkalom, húzd ki az írónőből, amit tudni akarsz. Biztosan szívesen rajzol majd neked villám alakú sebhelyet is, hogy kiválasztottnak érezhesd magad! (Vagy csak szimplán a fejedbe húzza a teát? Nyugi, elvileg jó arc!)

Agatha Christie

Agatha Christie

A krimi koronázatlan királynője, hatalmas elme. Mindig is meg akartad tudni, hogy miként lehet fogva tartani az olvasót az első oldaltól az utolsóig, akkor nagyon jó helyen jársz. De vigyázz, még a végén valaki mérget rejt a teádba! Te persze nem éled túl, de micsoda szerencse, hogy szerepelhetsz a következő regényben!

J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien

Hobbitok ide vagy oda, nazgulok, entek, Gandalf és Szarumán, meg ki tudja hányan és hány ezren, és ez még csak a Gyűrűk Ura. Csodálatos, de igazán veszélyes világok megálmodója. Talán ha ő főzi a teát, akkor az ágyadban simán érhet téged is egy instant orktámadás.

Percy Bysshe Shelley

Percy Bysshe Shelley

Az angol romantikus költészet egyik legjelentősebb képviselője. Ha ő készíti a teát, valószínűleg simán odaég, mert ezalatt az idő alatt megír egy 10 oldalas szösszenetet a nyugati szélhez. De ha valami forradalmi hullámot kever a teafű közé, vagy kifekszel vagy hatalmas erőre kapsz.