Melyik angol íróval kellene meginnod egy teát?

Rokon lelkek vagytok? Elképzelhető. Megmutatjuk, kivel kellene elköltened az ötórai teát, ami mellett megbeszélhetnétek az éppen aktuális irományokat, magánéleti problémákat, és fokozhatnám. Még a végén kiderül, hogy egyik-másiknak a múzsája is lehettél volna!

Milady
Létrehozta: Milady (User Generated Content*)User Generated Content is not posted by anyone affiliated with, or on behalf of, Playbuzz.com.
ekkor: 2018. febr. 11.

Te is író vagy! Válaszd ki, hogy az alábbi válaszlehetőségek közül te melyiket írnád meg szívesen!

Az irodalom szerelmeseként hogy állsz a számokkal?

Válassz magadnak egy szimpatikus angol uralkodót!

Téged bíznak meg a híres yorkshire pudding elkészítésével. Mit teszel?

Kik lesznek a történeted szereplői?

Hol isszátok meg azt a teát, amire beülsz a híres író barátoddal?

Válassz egy számodra szimpatikus idézetet!

William Shakespeare

William Shakespeare

Megfogtad, ha nem is az Isten lábát, de az egyik leggyakrabban emlegetett drámaírót. Ki ne lenne elájulva a Rómeó és Júliától? A magyartanárod biztosan. Ha pedig egy kérdésre nem tudnád a választ, akkor könnyen kikerülheted a csapdát a következő művének címével: Vízkereszt vagy amit akartok. Irány a színház, ideje meginni azt a teát!

Jane Austen

Jane Austen

Feszes szerkezet, klasszikus stílus, szellemes dialógusok. Büszkeség és balítélet rémlik? Bizonyára szívesen elcsevegne veled Austen Mr. Darcyról, úgyhogy már csak a tea helyét és idejét kell megbeszélnetek.

Charles Disckens

Charles Disckens

A Pickwick már biztos, ami a teát illeti, de hogy Karácsonyi ének lesz vagy Twist Olivér, az még nem dőlt el. Ha lehet, akkor inkább hagyd kibontakozni a nagymestert, akarjon bármit is. Hiszen a viktoriánus kor egyik legnagyobb angol írójaként és az angol nyelv legkiválóbb művelőjeként tartjuk számon. Valószínűsítem, nem véletlenül.

George Orwell

George Orwell

Lehetőleg te fizesd a teát, mert Orwell nem tudott megélni az írásaiból. Nem árt az sem, ha nyitott vagy a nyomasztó jövőkép iránt, amit majd közösen vizionálhattok be, és írhattok róla egy kiváló disztópiát.

J. K. Rowling

J. K. Rowling

Mindig is meg akartad tudni a legvarázslatosabb titkokat a kis Harry Potterről? Most itt a kiváló alkalom, húzd ki az írónőből, amit tudni akarsz. Biztosan szívesen rajzol majd neked villám alakú sebhelyet is, hogy kiválasztottnak érezhesd magad! (Vagy csak szimplán a fejedbe húzza a teát? Nyugi, elvileg jó arc!)

Agatha Christie

Agatha Christie

A krimi koronázatlan királynője, hatalmas elme. Mindig is meg akartad tudni, hogy miként lehet fogva tartani az olvasót az első oldaltól az utolsóig, akkor nagyon jó helyen jársz. De vigyázz, még a végén valaki mérget rejt a teádba! Te persze nem éled túl, de micsoda szerencse, hogy szerepelhetsz a következő regényben!

J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien

Hobbitok ide vagy oda, nazgulok, entek, Gandalf és Szarumán, meg ki tudja hányan és hány ezren, és ez még csak a Gyűrűk Ura. Csodálatos, de igazán veszélyes világok megálmodója. Talán ha ő főzi a teát, akkor az ágyadban simán érhet téged is egy instant orktámadás.

Percy Bysshe Shelley

Percy Bysshe Shelley

Az angol romantikus költészet egyik legjelentősebb képviselője. Ha ő készíti a teát, valószínűleg simán odaég, mert ezalatt az idő alatt megír egy 10 oldalas szösszenetet a nyugati szélhez. De ha valami forradalmi hullámot kever a teafű közé, vagy kifekszel vagy hatalmas erőre kapsz.

These are 10 of the World CRAZIEST Ice Cream Flavors
Created by Tal Garner
On Nov 18, 2021