Șase sfaturi de la expertul Mykhailo Koltsov, DW Akademie

HOW TO?...

Media Azi
Creat de Media Azi
în data de Dec 18, 2018
Help Translate This Item

1

Fiți atenți în cazul în care observați că persoana cu care comunicați în calitate de sursă este foarte interesată să-și „distrugă” adversarii. Acest lucru este important, pentru că am putea să nu știm întotdeauna împotriva cui și în interesele cui acționează sursa cu care discutăm, dar ea întotdeauna reprezintă interesele cuiva.

youtube embed goes here!

youtube embed goes here!

2

Găsiți cel puțin 3 surse de informare, înainte de a trage anumite concluzii și pentru a menține echilibrul informațiilor prezentate.

youtube embed goes here!

3

Nu urmăriți senzaționalul! Este important să discutați cu prima sursă și să analizați atent informația pe care o primiți de la ea. Uneori, în goană după senzațional, s-ar putea să nu sesizați scopul real pentru care sursa vă oferă informația.

youtube embed goes here!

4

Sursele trebuie căutate acolo unde oamenii se simt bine - la diferite comuniuni, conferințe, discuții libere, mese rotunde de tip închis. Acolo unde oamenii se simt relaxați.

youtube embed goes here!

5

Cele mai importante informații din „bucătăria” unei instituții le puteți afla de la foști  angajați, pensionari. Uneori o deretecătoare știe mai multe decât cea mai influentă persoană din minister. Aceste persoane nu simt constrângerile sociale, care îl presează pe funcționarul public.

youtube embed goes here!

6

Mențineți relațiile cu sursele. Felicitați-le la sărbători, însă nu vă apropiați prea tare de ele, ca să nu pierdeți independența jurnalistică, acea adevărată putere de care se teme toată lumea.

youtube embed goes here!