Testaa kemikaalikuntosi

Tällä leikkimielisellä testillä voit testata kemikaalikuntosi. Testi on osa "Älä hamstraa haitallista" -kampanjaa.

NonHazCity
Autor NonHazCity (User Generated Content*)User Generated Content is not posted by anyone affiliated with, or on behalf of, Playbuzz.com.
kuupäeval 16. marrask. 2017

Työkaverisi kauhistelee kahvitunnilla kaikkialla lymyäviä haitallisia kemikaaleja. Mitä teet?

Olet ostamassa uutta sohvaa, johon haluat tietyn värisen verhoilun. Miten toimit?

Säilytät pesuaineita ja muita kodin kemikaaleja:

Siivoat lastenhuonetta ja löydät laatikollisen vanhoja leluja. Mitä teet?

Olet ostamassa uutta paistinpannua. Kokkaat paljon, joten haluat kunnollisen välineen. Minkä valitset?

Lapsesi haluaa leikkikännykän. Mitä teet?

Ystäväsi on kiinnostunut REACH-asetuksesta ja haluaa keskustella asiasta kanssasi.

Olet kaupassa ostamassa shampoota. Teet valintasi seuraavin perustein.

Olet huippukunnossa!

Olet huippukunnossa!

Olet huippukunnossa. Tunnet ftalaatit, palonestoaineet, BPA:n ja muut kemikaalit. Tiedät paljon haitallisiin kemikaaleihin liittyvistä ympäristö- ja terveysriskeistä. Osaat minimoida kemikaalikuormasi ja pystyt neuvomaan myös ystäviäsi, työkavereitasi ja perhettäsi kemikaaliasioissa. Osaat tulkita ainesosaluetteloita sekä välttää ympäristön ja terveyden kannalta ongelmallisia tuotteita. Tunnet ympäristömerkit ja tiedät mitä uudet kemikaalimerkit tai REACH-asetus tarkoittavat. Vaikka oletkin todellinen kemikaalitietäjä, saatat löytää uusia vinkkejä kemikaalikuorman vähentämiseen Facebookin "Älä hamstraa haitallista"-sivuilta.

Olet hyvässä kemikaalikunnossa.

Olet hyvässä kemikaalikunnossa.

Olet hyvässä kemikaalikunnossa. Suhtaudut aiheeseen vakavasti ja olet kuullut haitallisiin aineisiin liittyvistä erilaisista terveys- ja ympäristöriskeistä. Kemialliset termit, ympäristö- ja kemikaalimerkit tai ainesosaluetteloiden tulkitseminen vaikuttavat jossain määrin ostopäätöksiisi, mutta termiviidakossa seikkaileminen tuntuu välillä hankalalta. Helposti omaksuttavaa, puolueetonta tietoa on kuitenkin tarjolla paljon, eli kannattaa rohkeasti tarttua aiheeseen. Jokainen hankintapäätös on parhaimmillaan valinta haitattoman tulevaisuuden puolesta. Lisää vinkkejä kemikaalikuorman vähentämiseen löydät Facebookin "Älä hamstraa haitallista" -sivuilta.

Olet rapakunnossa.

Olet rapakunnossa.

Olet rapakunnossa. Aihe saattaa ehkä kiinnostaa ja jopa huolettaa sinua, mutta et jaksa tai ehdi paneutua haitallisiin kemikaaleihin. Haitallisia aineita voi välttää esimerkiksi tutkimalla ainesosaluetteloita ja kemikaalimerkintöjä, suosimalla ympäristömerkkejä tai EU:n lainsäädännön puitteissa tuotettuja tuotteita. Tartu aiheeseen rohkeasti ja tee päätös kemikaalittomamman tulevaisuuden puolesta. Lisää vinkkejä kemikaalikuorman vähentämiseen löydät Facebookin "Älä hamstraa haitallista" -sivuilta.

These are 10 of the World CRAZIEST Ice Cream Flavors
Created by Tal Garner
On Nov 18, 2021