ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ; 3 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σου αρέσουν οι ναυμαχίες, η ιστορία και η θάλασσα; Πιστεύεις οτι γνωρίζεις αρκετές πτυχές από την Ναυτική Ιστορία; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου. Απάντησε στις ερωτήσεις και δες στο τέλος το αποτέλεσμα! Αν, κάπου τα "θαλάσσωσες" σκέψου πως μόλις έμαθες κάτι που δεν γνώριζες!

 µÁ¯ ‘»ÌÂ
Δημιουργήθηκε από  µÁ¯ ‘»Ì (User Generated Content*)User Generated Content is not posted by anyone affiliated with, or on behalf of, Playbuzz.com.
στις 14 Απρ 2018
1 / 14

Πόσα περισκόπια διέρχονταν από τον κωνικό πύργο?

2 / 14

Κατά την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου ο Ελληνικός Στόλος διέθετε 5 υποβρύχια. Πόσα διέθετε ο Ιταλικός Στόλος;

3 / 14

Πολλά υποβρύχια είχαν στην πλώρη ένα επικλινές στέλεχος με δόντια πριονιού. Γιατί;

4 / 14

Τι ήταν το IS-WAS;

5 / 14

Η βύθιση του HMS Medway (30 Ιουνίου 1942) ήταν μια μεγάλη απώλεια για τα βρετανικά και τα ελληνικά υποβρύχια. Εκτός από ένα τεράστιο συνεργείο επισκευών, πυρομαχικά, αμοιβά υλικά, εκπαιδευτικές συσκευές και ευκολίες έφερε και :

6 / 14

Ένα από τα πολλά τεχνάσματα των γερμανικών υποβρυχίων ήταν η βολή βραδείας τορπίλλης, η οποία άφηνε πίσω της πετρέλαιο με σκοπό να παραπλανήσει τα εχθρικά σκάφη όσο αφορά την πορεία του υποβρυχίου. Σωστό ή λάθος;

7 / 14

Τι ήταν οι milk cows (γαλακτοφόρες αγελάδες);

8 / 14

Οι ΗΠΑ ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένες για υποβρύχιο πόλεμο και το αποτέλεσμα της εισόδου τους στον πόλεμο ήταν μια κατακόρυφη άνοδος των απωλειών εμπορικών πλοίων. Σωστό ή λάθος;

9 / 14

Οι Βρετανοί πραγματοποίησαν την πιο εντυπωσιακή χρήση υποβρυχίων τσέπης, τα τύπου «Χ», τα οποία δεν διέθεταν τορπίλλες αλλά μετέφεραν εκρηκτικά στα πλευρά τους. Τον Σεπτέμβριο του 1943 επιτέθηκαν με επιτυχία κατά του γερμανικού θωρηκτού:

10 / 14

Το αμερικανικό υποβρύχιο Gato ήταν το κορυφαίο των σκαφών που άρχισαν να ναυπηγούνται από το 1941. Περισσότερα από 200 κατασκευάστηκαν μέχρι το 1945 και αποτέλεσαν τη βάση του Αμερικανικού Υποβρυχιακού Στόλου στον αγώνα κατά της:

11 / 14

Ποιο υποβρύχιο του Ελληνικού Στόλου υπήρξε το πρώτο που βυθίστηκε κατά την έναρξη του Ιταλικού Πολέμου (29/12/1940);

12 / 14

Γερμανικό πολεμικό πλοίο αφού προηγουμένως έβαλλε κατά των πληρωμάτων που πολεμούσαν μέχρις εσχάτων στην γέφυρα του ελληνικού υποβρυχίου στο τέλος το εμβόλισε για να το αποτελειώσει (14/09/1943). Για ποιο ελληνικό υποβρύχιο πρόκειται;

13 / 14

Πόσα υποβρύχια διέθετε η Ουγγαρία υπό τον Ναύαρχο Miklόs Horthy;

14 / 14

Ποιας χώρας που συμμετείχε στον Β΄ΠΠ ο στόλος της δεν διέθετε υποβρύχια;

14
Questions left
These are 10 of the World CRAZIEST Ice Cream Flavors
Created by Tal Garner
On Nov 18, 2021