Teszt: mit olvass legközelebb?

Utoszo_blog
Létrehozta: Utoszo_blog (User Generated Content*)User Generated Content is not posted by anyone affiliated with, or on behalf of, Playbuzz.com.
ekkor: 2018. júl. 1.
Help Translate This Item

Milyen műfajú történetet szeretnél olvasni?

A YA vagy az inkább felnőtteknek szóló könyveket kedveled?

Egy teljes, lezárt történetet, vagy inkább egy sorozat kezdőkötetét szeretnéd olvasni?

Zavar, ha egy könyv története nem happy enddel végződik?

Ha választanod kellene, egy könnyed történetet szeretnél, vagy egy mélyen elgondolkodtatót?

És végül: szoktál a borító alapján választani könyvet?

John Fowles: A francia hadnagy szeretője

John Fowles: A francia hadnagy szeretője

Egy nagyon eredeti, mára már klasszikusnak számító mű A francia hadnagy szeretője, mely a szerelem több oldalát képes megmutatni. Egyszerre romantikus elbeszélés a tizenkilencedik századból, egy viktoriánus jegyesség felbomlásának és egy nagyon is modern szerelemnek a megkapó története, valamint szellemes korrajz a tizenkilencedik századi Anglia társadalmáról, szokásairól és eszmevilágáról – s mindez egy minden ízében modern szerző tudatosságának és játékos iróniájának a mérlegén.

Santa Montefiore: Szerelem és háború dalai

Santa Montefiore: Szerelem és háború dalai

Egy nagyon érzelmes családregény és szerelmes történet keveréke ez a mű, mely amellett, hogy izgalmas cselekményével lebilincseli az olvasót, gyönyörűen szemlélteti Írország természeti szépségét. A regény egy trilógia első része, folytatása, A kastély a tengernél már olvasható magyarul!

Lisa De Jong: When It Rains - Amikor esik...

Lisa De Jong: When It Rains - Amikor esik...

Az egyik legszebb szerelmes regény, amit valaha olvastam, de készülj fel egy alapos sírásra, ha a kezedbe veszed, ugyanis elképesztően megható a történet. Elképesztő és csodálatos történet meghatóan emberi főszereplőkkel, akik ugyan gyakran hibáznak, de nagyon tudnak szeretni.

Moskát Anita: Horgonyhely

Moskát Anita: Horgonyhely

Moskát Anita regénye egy igazi izgalmas és egyben elgondolkodtató fantasy, mely egy olyan világban játszódik, aminek gondolatától mi is megborzongunk. Szeretem, hogy a szerző nem idealizál, hősei jók és rosszak is, pont olyanok, mint mi, csak egy sokkal kegyetlenebb világban kénytelenek élni.

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Victoria Schwab regényei gyakorlatilag megunhatatlanok, annak ellenére, hogy a szerzőnő vállaltan nem ír szerelmes szálat a történeteibe, mégis magával ragadóak a művei, különösen a most megjelent Egy kegyetlen dal. A történet szerint a világban olyannyira elszabadult a bűnözés, hogy a gonosz egyszer csak alakot öltött, és megszülettek a szörnyek. Kell ennél több?

Naomi Alderman: A hatalom

Naomi Alderman: A hatalom

A hatalom egy nagyon izgalmas disztópia, mely több szereplő szemszögén mutat be egy olyan világot, amiben a nők egyszer csak felfedezik, hogy ujjuk egyetlen érintésével halálos áramütést képesek kibocsájtani. A könyv sorra kapja az elismeréseket, mindenképpen érdemes elolvasni.

Rick Yancey: Az ötödik hullám

Rick Yancey: Az ötödik hullám

Egyszer csak megjelenik az égen egy titokzatos űrhajó, és valamiért el akarja pusztítani az emberiséget. Így kezdődik Az ötödik hullám trilógia, melynek főszereplője, Cassie, miután majdnem mindenkit elvesztett, akit szeretett, elindul, hogy beváltson egy ígéretet, és közben lehetőleg ne haljon meg. Izgalmas történet!

Dan Brown: A megtévesztés foka

Dan Brown: A megtévesztés foka

Ha Dan Brown nevét halljuk, automatikusan A Da Vinci-kód, vagy valamelyik Langdon-regénye jut eszünkbe, pedig korábban is voltak jó írásai, ilyen A megtévesztés foka is. A fikció szerint a NASA egy elképesztő felfedezést tett az Északi-sarkon, ami nemcsak a tudományra, hanem még a politikára is nagy hatással lehet. Aztán kiderül, hogy valami mégsem stimmel a felfedezés körül...

Stephanie Meyer: A vegyész

Stephanie Meyer: A vegyész

Letehetetlenül izgalmas regény egy igazán elszánt nőről, aki a szakmája legkiválóbb képviselője volt, egészen addig, amíg el nem kezdett kockázatot jelenteni... Most már az életét kell mentenie, és bujkálni, amikor hirtelen kap még egy utolsó ügyet, ami segíthet megmenekülnie. Ha olvastad Meyer korábbi írásait, készülj fel, hogy ez a könyv egyikhez sem hasonlít majd.

Ted Chiang: Életed története és más novellák

Ted Chiang: Életed története és más novellák

Ted Chiang egy nagy reménységű sci-fi író, aki egészen új szemszögből ragadja meg a műfajt, ezért sokan az egyik legfontosabb írónak tartják. A legfőbb kötetében egészen egyedi hangulatú, különleges novellák kaptak helyet, köztük az Érkezés című film alapjául szolgáló történet is.

Amy Kaufman - Meghan Spooner: These Broken Stars - Lehullott csillagok

Amy Kaufman - Meghan Spooner: These Broken Stars - Lehullott csillagok

A szerzőpáros első könyve egy nagyon izgalmas sci-fi/fantasy, melyben a két főszereplő, Lilac és Travel egy egyszerűnek ígérkező űrutazás következtében egy idegen és veszélyes bolygóra zuhan, ahol meg kell küzdeniük a túlélésért. A könyv amellett, hogy végig fenntartja az olvasó érdeklődését, olyan fordulatokat is tartalmaz, amik teljesen zavarba tudnak hozni.

Hyeonseo Lee: A lány hét névvel

Hyeonseo Lee: A lány hét névvel

A lány hét névvel egy igaz történet, melynek főszereplője Észak-korából menekül egy jobb élet reményében, azonban ez nem egyszerű feladat, mert aki ilyen helyen nevelkedik, nehezen illeszkedik be más társadalmakba. Elgondolkodtató és elszomorító regény a világ egyik legkegyetlenebb országáról...

Margaret Atwood: Alias Grace

Margaret Atwood: Alias Grace

Margaret Atwood regényei egytől egyig nagyon izgalmasak, különösen igaz ez az Alias Grace-re, mely igaz történetet dolgoz fel: Grace Marks és szeretője kegyetlenül végez a munkaadójukkal és annak házvezetőnőjével. Bár Grace nem emlékszik a történetre, börtönbe kerül, ahol hosszú évekig kell raboskodnia, amikor egy fiatal orvos úgy dönt, hogy megpróbálja megállapítani, hogy épelméjű-e a lány.

Mit olvass legközelebb?

These are 10 of the World CRAZIEST Ice Cream Flavors
Created by Tal Garner
On Nov 18, 2021