Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) 2019 al Baix Montseny

Castells, esglésies, cases d'estiueig, monestirs, elements arquitectònics, elements arquitectònics...

NacióDigital
Created by NacióDigital (User Generated Content*)User Generated Content is not posted by anyone affiliated with, or on behalf of, Playbuzz.com.
On Oct 10, 2019
Help Translate This Item
1

Arbúcies: Portes obertes al Museu Etnològic del Montseny

En motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu Etnològic del Montseny ofereix tres dies de portes obertes amb l’entrada gratuïta a les 15 sales de l’exposició permanent i a la projecció dels dos audiovisuals: Llegendes del Montseny i El Castell de Montsoriu.
Horari:
Divendres 10 d'octubre d'11 a 14.00 i de 17 a 20 h.
Dissabte 11 i diumenge 12 d'octubre: d’11:00 a 14:00 i de 16:30 a 19:00
També es faran visites guiades al castell de Montsoriu

2

Breda: Monestir Sant Salvador

El monestir de Sant Salvador de Breda és un antic cenobi benedictí situat a la localitat de Breda, a la comarca de la Selva, molt a prop del massís del Montseny. Juntament amb la resta del nucli antic de la ciutat, va ser declarat Monument Històric Artístic el 1974.
Bé d'interès cultural

3

Hostalric: Parròquia Santa Maria i visites guiades al Castell

Hostalric celebra les Jornades Europees de Patrimoni amb visites guiades gratuïtes al castell i incorporant l’església de Santa Maria com a nou recurs de l’itinerari turístic de la vila els dies 12 i 13 d'octubre.
 A partir d’ara, la visita a l’església de Santa Maria es podrà fer gràcies a un acord de col·laboració entre la parròquia i l’Ajuntament. L’església d’Hostalric, que forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, està situada sota el castell. L’edifici actual data del segle XV, però la primera notícia d’una església dedicada a la Mare de Déu en aquest lloc data de l’any 1280.
 La visita guiada al castell de dissabte i diumenge començarà a les 12h i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja.
Hostalric conserva quasi en la seva integritat un dels llegats monumentals més notables de l’època medieval catalana. Des de l’Oficina de Turisme s’ofereixen diverses alternatives per donar a conèixer tot aquest patrimoni com les visites guiades, les visites amb clau pel nucli històric, les visites al castell i ara també la visita a l’església de Santa Maria.

4

Llinars del Vallès: Portes obertes a la Torrassa

La Torre del Moro o Torrassa és una torre de guaita romana de la serra del Corredor a Llinars del Vallès, entre Can Bordoi i Sant Esteve del Coll. És un dels monuments arqueològics emblemàtics de les terres vallesanes és la Torrassa del Moro. Està adscrita tradicionalment a l'època romana que s'alça, a 416 m. d'altitud sobre la serra del Corredor.

5

Sant Celoni: L'esplendor del barroc

Cap de setmana de visites guiades al Sant Celoni medieval i a l'església Sant Martí.
Dissabte 12 d'octubre a les 18h Pertegàs i la Força. Un passeig pel Sant Celoni medieval.
Punt de trobada: parc de la Rectoria Vella
Itinerari guiat al parc de la Rectoria Vella, visita a Sant Martí de Pertegàs, antiga parròquia de la vila d’origen romànic, i el casal gòtic de la Rectoria Vella. Seguidament anada al barri de la Força o nucli fortificat medieval. Es visitarà la torre de la Força, al carrer de les Valls. L’itinerari finalitzarà a la capella romànica de Sant Ponç, de l’antic hospital de mesells o leprosos
Diumenge 13 d'octubre a les 18h L’església parroquial de Sant Martí i l’esplendor del barroc.
Punt de trobada: pl. de l’Església.
La visita s’inicia davant la magnífica façana de l’església, amb la decoració esgrafiada barroca (1762) més destacada de Catalunya. Està estructurada en forma de retaule, amb representacions de les virtuts, àngels músics, el cel... L’itinerari segueix a l’interior del temple i acaba amb la pujada al campanar, que permet unes vistes espectaculars de la vila i el seu entorn natural.

6

Santa Maria de Palautordera: Cases d'estiueig

La carretera d'entrada al poble de Santa Maria de Palautordera a finals del segle XIX i principis del segle XX es va començar a omplir de noves construccions, algunes de propietaris del poble, i d'altres d'estiuejants. La majoria destaquen per la seva construcció d'estil modernista. Avui aquesta zona és coneguda com el barri del Pla de Can Sala.
Entre aquestes cal destacar: la torre de Can Boxeda o torre Manso Sala, la torre del Pla o Ca la Manalica, el conjunt de quatre cases (les vil·les Natàlia, Eugènia, Núria i Rosita), la torre Deo i el Mas Mataró o Can Campoy (també coneguda per Can Mundet). Totes elles incloses en el Catàleg de béns d'interès arquitectònic, natural i cultural a protegir, amb nivell de protecció BCIL (Bé Cultural d'Interès Local).
També la masia de Can Sala que es troba al costat de la torre de Can Boxeda, de construcció rural típica de Catalunya i és del segle XVI, amb ampliacions i reformes al llarg dels anys, i que també té un nivell de protecció BCIL.
dissabte 12 d'octubre de 12h a 13h i de 17h a 18h
diumenge 13 d'octubre de 12h a 13h

These are 10 of the World CRAZIEST Ice Cream Flavors
Created by Tal Garner
On Nov 18, 2021